Zilele Bucureştiului 2013, Bucuresti

16 – 22 Septembrie 2013 –> Bucuresti

Zilele Bucureştiului 2013: Program 16 -22 septembrie

În perioada 16 – 22 septembrie 2013 este sărbătorită Capitala cu ocazia împlinirii a 554 de ani de la prima atestare documentară.

În perioada 16-22 septembrie 2013 în staţiile de metrou de la Piaţa Unirii 1, Piaţa Unirii 2, Universitate, Piaţa Victoriei 1, Piaţa Victoriei 2 şi Gara de Nord, călătorii vor avea parte de muzică clasică în intervalul orar 17.30-19.00.

Tineri de la Conservatorul George Enescu şi Opera Română vor susţine concerte de muzică direct pe peron şi în acelaşi timp vor fi acompaniaţi de alţi artişti care vor susţine momente inedite de grafică, desen, pictură, dans contemporan sau tango.

zilele bucurestiului

De altfel, toată luna septembrie se va difuza un program de muzică clasică prin plasmele de la metrou timp de o oră dimineaţa în intervalul 07.30-08.30 şi o oră după amiaza în intervalul 16.00-17.00.

În acelaşi timp, în zilele de 19, 20, 21 şi 22 septembrie, de la ora 19.00, reprezentanţii asociaţiei ARCEN organizează trasee-cultural nocturne pe Calea Victoriei şi pe străzile din împrejurimi.

Turul ghidat nocturn al Capitalei va avea tema „Moravuri, obiceiuri şi obsesii bucureştene ”, va cuprinde 8 opriri pe un traseu de un km şi va dura doua ore, timp în care va fi ilustrată viaţa oraşului Bucureşti şi a locuitorilor săi, din secolele XIX-XX.

Traseul-nocturn propus de ARCEN la aniversarea Capitalei este cuprins în perimetrul străzilor: Calea Victoriei, str. Ion Câmpineanu, str. Academiei, Piaţa Revoluţiei, str. Valter Mărăcineanu, str. George Vraca, str. Ion Brezoianu, intrarea Rigas, str. Constantin Mille şi Bulevardul Regina Elisabeta.

zilele bucurestiului

În cadrul acestui traseu vor fi aduse înaintea publicului poveşti despre boema literară de la Grădina Oteteleşeanu, istorii legate de apariţia telefonului la Bucureşti, dar şi a cinematografiei, despre luxul Capitalei, despre primele librării ale Bucureştiului de secol XIX, despre băcănii celebre şi hoteluri de lux, dar şi despre mahalalele şi hanurile din Bucureşti.

Ghizii ARCEN îi aşteaptă pe participanţi, în funcţie de condiţiile meteo, cu joben sau cu umbrelă, în faţa Teatrului Odeon, în zilele de 19, 20, 21 şi 22 septembrie, de la ora 19.00.

În perioada evenimentului mai multe trupe de muzică vor susţine concerte în aer liber, în Bucureşti.

Sursa : apropo.ro

Acest articol a fost publicat în Bucuresti, Ilfov (Sep), Septembrie și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s