Transylvania Tango Fest 6: TanGo Energy in Motion

1 august 2013 – 4 august 2013 –> Centrul Cultural Reduta, Brasov

Acces : 70 Lei/curs

festivalul-international-de-tango-argentinian-la-brasov-transylvania-tango-fest-6-tango-energy-in-motionStudio „Tango Nada Mas” Brasov va invita la cea de-a 6-a editie a Festivalul International anual de Tango Argentinian „Transylvania Tango Fest” (TTF).

„Festivalul a fost gandit ca proiect independent, prima editie avand loc in august 2008 la Brasov. Scopul acestui eveniment il reprezinta sustinerea, dezvoltarea si promovarea comunitatii de tango din Brasov si din Romania, indiferent de apartenenta la diferitele scoli din tara”.

Tematica editiei din acest an este „TanGo Energy in Motion”, festivalul fiind gandit in jurul ideii de energie in miscare: energia transpunerii muzicii in pasi de dans, energia imbratisarii, energia pauzelor si a suspansului melodiilor, energia placerii de a dansa si energia meditatiei active prin dans.

Invitaţi:
• Maeştri de tango argentinian:
– Rodrigo Fonti & Solange Chapperon (Buenos Aires, Argentina)
– Ismael Ludman (Buenos Aires, Argentina) & Jasmin Katharina (Viena, Austria)
• Profesori de Meditatie Activa prin Dans: Prem Jivan (Portugalia) & Kiran Mihaela (Romania)
• Tango DJs: Crista Darie (Bucuresti), Luca Lamberti (Roma), Claudiu Grosaru ( Brasov).

Evenimentul este structurat pe 4 zile pline de tango, meditatie activa prin dans, energie, relaxare, aer curat si voie buna, dupa cum urmeaza:
– 8 seminarii de tango argentinian pentru toate nivelurile de participanti (incepatori -minim 6 luni de tango, intermediari, intermediari-avansati),
– 3 seminarii de meditatie activa prin dans
– practica asistata de Ismael Ludman si Jasmin Katharina
– tango in aer liber
– petreceri de tango argentinian (Milonga) cu show-uri sustinute de profesorii invitati.
– TTF6 Boutique: bijuterii, pantofi şi tinute de tango.

Gazdele editiei din acest an:
– Centrul Cultural Reduta situat in inima orasului vechi Brasov si intr-o superba cladire in stil baroc si renascentist medieval care dateaza din anul 1894
– Casa Venus, un spatiu cald si generos aflat aproape de centrul vechi al orasului.

Despre maestri invitati

Ismael Ludman a participat, ca profesor si dansator, la festivaluri internationale de Tango din Argentina, Germania, Olanda, Spania, Cehia, Franta, Anglia, Polonia, Italia si Turcia. A predat ca profesor de tango in aproape toate tarile Europei si Orientului Mijlociu, precum si in scoli importante de tango din Buenos Aires. Viziunea lui l-a purtat de la esenta folclorica a Tangoului Argentinian spre o abordare mai universala si chiar spirituala, centrata pe intalnirea femeie/barbat in dans, pe concentrarea asupra comunicarii si pe echilibru. Si-a castigat o reputatie importanta datorita calitatilor de profesor si stilului foarte personal de a se misca in dans.

Jasmin Katharina este dansatoare si profesoara de tango, precum si interpreta de dans modern si contemporan. S-a interesat de muzica si arte inca de la varsta de cinci ani, cand a inceput sa studieze vioara si alte instrumente. In scurt timp si-a descoperit pasiunea pentru dans, studiind intensiv baletul, precum si dansul modern si contemporan. Acest drum a dus-o rapid catre tangoul argentinian, devenind profesoara si sustinand seminarii in Austria, Slovacia, Franta, Germania, SUA si nu numai. Astazi, stilul ei de predare si dans combina toate influentele diferitelor stiluri de dans pe care le stapaneste cu maiestrie.

Rodrigo Fonti este un dansator de tango creativ, amuzant si pasionat. Ii place sa exploreze tot mai departe granitele tangoului si o face cu eleganta si exuberanta. Tangoul, spiritul sau modern de milonguero si cunostintele sale de dans contemporan aduc prospetime, viteza si densitate stilului sau de dans. Si impreuna cu pasiunea sa ca profesor, toate acestea i-au permis sa predea si sa isi impartaseasca stilul in cadrul a numeroase festivaluri de tango din intreaga lume. Cercetarile sale continue privind arta miscarii in limbajul tangoului l-au condus la o combinatie originala de tango traditional si modern.

Solange Chapperon a studiat arta cinematografica, a devenit producator audiovizual si, mai tarziu, s-a concentrat asupra cercetarii artistice, fiind interesata de o varietate de stiluri de dans. Solange este intr-o cautare continua de tehnici de baza care sa-i permita sa-si completeze propriile miscari si sa-si dezvolte comunicarea cu partenerul de dans. Iar stilul sau de predare reflecta foarte bine acest lucru. In prezent sustine seminarii si participa in spectacole din intreaga Europa, din Argentina si Asia.

Prem Jivan (Portugalia) si Kiran Mihaela (Romania) impartasesc viata, iubirea, meditatia si lucrul cu oamenii in seminarii, intalniri si sesiuni de explorare, dezvoltare, transformare si (re)descoperire personala de 10 ani.
Metoda pe care o impartasesc – cu cei dornici de explorare, autenticitate, constientizare si relaxare in viata de zi cu zi- include meditatia, miscarea, dansul, terapia experientiala, lucrul pe corp-simturi-emotii, respiratia constienta. Jivan si Kiran s-au specializat ca facilitatori (traineri) in institute din India (la Osho International Meditation Resort), Italia (TantraLife), S.U.A. (Trance Dance Internationl) si Olanda- la Institutul si comunitatea terapeutica Osho Humaniversity cu care lucreaza si colaboreaza din 2008 si pe care il reprezinta in Romania.

Pe pista de dans ei experimenteaza jucandu-se cu tangoul si conceptele de „contact improvisation”, „trance dance”, „5 rhythms”. In 2007 au fondat Studio Experimental in Bucuresti, creand un loc unde continua sa se descopere si sa traiasca forme de exprimare pentru a deveni mai conectati, mai prezenti, mai constienti.

Despre Jivan & Kiran : http://studioexperimental.blogspot.ro/

Pentru detaliile complete ale festivalului, va invitam sa accesati site-ul http://www.tangobrasov.ro
Parteneri: Centrul Cultural Reduta, Casa Venus, Tango Brasov by „Studio Tango Nada Mas”, AdTeam.
Sponsorii: Bistro de l’ Arte, Restaurantul 4 Amici, Hotel Coroana, Casa Rozelor, 7Stars.

Sursa: iubescbrasovul.ro

Acest articol a fost publicat în August, Judetul Brasov (Aug). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s