Festivalul “Dilema Veche”, Alba Iulia, Jud Alba

30 august – 1 septembrie –> Alba Iulia

Festivalul Dilema Veche AlbaSfârșitul verii va aduce la Alba Iulia Festivalul “Dilema Veche”. Evenimentul se va desfășura în perioada în 30 august – 1 septembrie.
După ce în 2012 a luat o pauză ”administrativă”, Festivalul “Dilema Veche” își va deschide pentru a doua oară porțile, la Alba Iulia. Evenimentul pe care organizatorii doresc să îl transforme într-unul permanent, în peisajul cultural din România, se va desfășura în perioada 30 august – 1 septembrie 2013 și va aduce în oraș scriitori, artiști și muzicieni de renume.

“Întâlnirea dintre autoritățile locale și redactorul șef al revistei “Dilema Veche” a avut loc săptămâna trecută, iar în cadrul acesteia au fost parafate o parte din detaliile organizatorice.

În cursul săptămânii trecute a avut loc o întâlnire la sediul Primăriei Alba Iulia între reprezentanții Revistei culturale și organizatorii locali ai Festivalului – Primăria Municipiului Alba Iulia și Consiliul Judeţean Alba. În cadrul discuțiilor, primarul Mircea Hava a reiterat dorința și interesul administrației locale în dezvoltarea unui proiect cultural durabil.

Pe de altă parte, Mircea Vasilescu, redactor șef al revistei subscrie dorinței organizatorilor din Alba Iulia de a înființa o asociație culturală în care să se regăsească cele trei părți implicate în organizarea festivalului, astfel încât brand-ul artistic să rămână legat definitiv de Alba Iulia și judeţul Alba.

<Începutul toamnei va aduce din nou la Alba Iulia personalități culturale de prim rang și momente artistice de certă valoare. Mă bucură faptul că reușim să depășim împreună incertitudinile de anul trecut și sper ca acest festival să fie o permanență în viața culturală din România. Oamenii cu dileme vor furniza certitudini publicului albaiulian, transformând Cetatea Alba Iulia într-un centru cultural transilvan>, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului.

În cadrul discuţiilor purtate, Corina Șuteu, expert cultural european, a tranșat câteva dintre caracteristicile generale ale conceptului de anul acesta, insistând pe prezența celor mai apreciați oameni de cultură ai momentului din cele mai variate domenii: scriitori, actori, muzicieni sau artiști plastici.

Perioada de derulare a evenimentului este 30 august – 1 septembrie.

, se arată în comunicatul Primăriei Alba Iulia.

Reamintim că, în ciuda succesului de care s-a bucurat acest eveniment în 2011, la prima ediție susținută în Alba Iulia, anul trecut, autoritățile locale au spus “pas ” festivalului, spre marea dezamăgire a celor care sperau să primească un strop de cultură în orașul lor. Motivele anulării acestuia, invocate atunci de reprezentanții CJ Alba, organizatorii din 2011, au fost, cu minimum de detalii, „o problemă cu partenerul principal al evenimentului”, ce ar conduce la mai multe dificultăţi, inclusiv financiare.

Sursa: alba24.ro

Acest articol a fost publicat în August, Judetul Alba (Aug), Judetul Alba (Sep), Septembrie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s