Festivalul Sporturilor Montane „Parangul Mare”, Hunedoara

Petrila, Hunedoara / 2 -> 4 Aug 2013
Proiectul Festivalul Sporturilor Montane „Parangul Mare” a ajuns la editia a II a si este organizat de Asociatia Drumetii Montane, in perioada 2-4 august, la Cabana Groapa Seaca din judetul Hunedoara.

Evenimentul cuprinde mai multe activitati de drumetie, escalada, orientare turistica, maraton de folk, culturale, probe surprize si multe alte activitati sectionate pe categorii de varsta, astfel incat oricine poate participa.

Este un concurs outdoor, intre echipe, formate din 3 persoane si reprezinta etapa a IV-a a Campionatului National Stafeta Muntilor.

Probele de concurs sunt: raid montan – 2000 puncte, orientare pe viza 2000 puncte, escalada – 400 puncte, teste teoretice – 300 puncte, cultural – 300 puncte.

Proba Raid Montan (drumetie) se va desfasura pe ruta Cabana Groapa Seaca – Refugiul Agatat – si inapoi la Cabana Groapa Seaca. Pe parcursul drumetiei se poate vizita un refugiu „agatat” pe o stanca care dateaza din anii 1985-1986.

De asemenea, in cadrul evenimentului se mai pot vizita cele 7 lacuri si se poate urca pe varful Parangul Mare (2518 m) si varful Silvei (2420 m).

Acest articol a fost publicat în August, Judetul Hunedoara (Aug). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s