Festivalul Secerisului de la Ampoita

Data: Ultima Sambata din luna Iulie
Locul Desfasurarii: Ampoita, Judetul Alba
Descriere:

Recoltarea grâului este un moment important al vieţii de la ţară şi a dus la desăvârşirea în timp a unui întreg ritual care va fi prezentat în cadrul Festivalului Secerişului către sutele de iubitori ai tradiţiilor populare.

Evenimentul va contine un program de care şi căruţe, împănate cu fete şi flăcăi costumaţi în veşminte tradiţionale ce se vor îndreptat chiuind şi cântând spre lanul de grâu de pe care au strâns într-un frumos ceremonial recolta.

Localitatea Ampoiţa care gazduieste evenimentul, se afla in judeţul Alba, la aproximativ 10 kilometri de Alba Iulia. Locuitorii satului reînvie obiceiuri vechi ce au legătură cu recoltatul grâului.

Turiştii pot vedea secerişul şi împletitul cununii de spice, treieratul grâului, parada portului popular, purtatul cununii. Din programul editiilor trecute, enumeram: Secerişul şi împletitul cununii de spice, treieratul grâului, parada portului popular şi a formaţiilor participante, purtatul cununii cu cai şi căruţe, Concursul “sperietorilor” din paie pentru copii şi festivitatea de premiere, spectacol folcloric si seara folclorica ampoiteana.festivalul-secerisului-de-la-ampoita-i49765
Acest articol a fost publicat în Iulie, Judetul Alba (Jul). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s